Akikkel együtt dolgozom egyedi helyzetben vannak, és én ehhez alkalmazkodok. Vagyis mindig valami hasonlót csinálok, de sosem ugyanazt. Ahogyan dolgozom, az viszont állandó.

A folyamatokban hiszek, mert az igazi, tartós változáshoz egynél több alkalom szükséges, és kellő idő a tapasztalásra, a megélésre, és a finomhangolásra.

Először figyelek, kérdezek, megismerek. Aztán elmondom mit tapasztaltam, ez alapján mit gondolok, és milyen együttműködést képzelek el. Erről addig beszélgetek veletek, amíg mindenben egyet nem értünk, majd belevágunk a közös munkába. A végén pedig segítek megtalálni, hogyan tartsátok fenn az eredményeket, folytassátok, amit együtt kezdtünk el.

Emellett folyamatosan azt mondom ami van, nyílt lapokkal játszok, és szeretek nagyokat nevetni az életen. Több módszertanban mozgok magabiztosan, erről írok lent. Mindegyik saját élmény alapú, és a tanulást segíti elő.

Ha találsz valamit a lenti listából, ami felkeltette az érdeklődésedet, lépj velem kapcsolatba. Még jobb, ha mesélsz nekem a helyzetről amiben vagytok, én pedig mesélek azokról a szervezetfejlesztési eszközökről, ami szerintem a legjobban illik hozzátok..

TEAM COACHING – csapatfejlesztés

A transzformatív team coaching egy úttörő módszertan, ami a szervezetfejlesztői nézőpontot egyesíti számos humanisztikus pszichológiából származó eszközzel.
Egy team coaching folyamat abban segít titeket, hogy elmozduljatok a mostani működésetekből egy magasabb minőségű kapcsolat és együttműködés felé. 

Lehet, hogy van egy probléma ami régóta nyomaszt titeket, vagy csupán szeretnétek egyről a kettőre lépni, mert meg vagytok akadva a fejlődésben. Lehet, hogy most alakultatok vagy éppen egy nagy változás előtt vagy után vagytok. Ilyen esetekben ideális választás ez a módszer, mert 100%-ban azzal dolgozunk ami épp most nektek fontos. Semmi elmélet, ti és az együttműködésetek van a középpontban.

WORKSHOP

A workshop = a csapatod + egy cél, amit szeretnétek elérni. Ehhez adok a keretet és eszközöket számotokra.

Vezetőként és coachként rengeteg tapasztalatom van abban, hogy egy workshopból ne csak azt hozzuk ki, ami a kimondott cél, hanem épüljön a csapat is, és tanuljatok valamit magatokról is közben.

Sokszor egy workshop az, ami során kitűzzük együtt a célt, amin egy hosszabb fejlesztési vagy coaching folyamatban dolgozni szeretnétek.

VEZETŐI COACHING

Vezetőnek lenni többnyire eléggé magányos műfaj. Hiszen mindig vannak kérdések, dillemák, döntések, amiket nem tudsz, vagy nem akarsz megosztani a csapatoddal.

Azt biztosan tudtad eddig is, hogy vezetőként nagy a hatásod a vállalkozásod emberi tényezőire is: az alkalmazottak elkötelezettsége és a szervezeti kultúra is nagy részben tőled függ. Azon a készségeden és tudásodon, hogy hogyan hozd ki magadból és másokból a legjobbat. A kommunikációdon, a figyelmed minőségén, és a viselkedéseden is nagyon sok múlik. Ezek pedig mind fejleszthető dolgok.

Coachként hatékonyan tudlak támogatni abban is, hogy tisztábban láss, a megfelelő kérdésekkel foglalkozz, meghozd a szükséges döntéseket, továbbá minden olyan dologban, ami éppen foglalkoztat, és aminek az átbeszéléséhez egy időre elkél egy tapasztalt bizalmas.

A coaching segít a vezetői szerep tisztázásában, a terhek könnyítésében, a delegálás javításában, és úgy általában a szervezeti kultúra javításában.

Team coaching folyamatok mellé kifejezetten ajánlom is a csapat vezetőjének, hogy párhuzamosan vegyen részt vezetői coachingon is, mert így a csapat coachingja során tapasztaltakat és kérdéseket könnyebben és hatásosabban át tudja dolgozni. 

ACTION LEARNING – csoportos problémamegoldó és fejlesztő alkalmak

Ez is team coaching, de itt másként dolgozunk és más helyzetekben zseniális. Itt az egyén van a középpontban, de az interakciókban fejlődik a csapat is, és ezek a fejlődések változást tudnak hozni a szervezetben is.

A névben az Action az akcióra utal, mert minden ülés végén konkrét cselekvési tervek születnek. A Learning a tanulás, amit folyamatosan tudatosítok a résztvevőkben, így az itt tanultakból nem lehet kitanulni.

Az Action Learning egyszerre fejleszt nagyon sok vezetői kompetenciát és old meg égető személyes munkahelyi, vagy szervezeti, vállalkozási, üzleti problémákat. Javítja az együttműködést, új perspektívákat nyit és cselekvést ösztönöz.

Akkor szoktam ajánlani, hogyha átfogóan szeretnétek emelni a vezetés minőségét, változtatni a működési kultúrátokon, és el tudtok köteleződni több hónapra, mert ez nem megy egyik napról a másikra.

MEETING FACILITÁCIÓ

Minden jól működik nálatok, de van olyan megbeszélésetek, ami mindig szétesik? Aminek a végére nem tudni, most ki mit vállal? Mikor kimentek a teremből, már tudjátok, hogy nem az fog történni amit megbeszéltetek? Nyomozni kell, mi is az értelme ennek?

Vagy ez mind rendben van, de olyanok vagytok a végére, mint akin átment az úthenger? Fájdalmas a felkészülés és a prezentációk is, és mindenki azt nézi mikor jön a szünet?

Segítek ránézni, mi az, ami elveszi az energiátokat és mindezt úgy megváltoztatni, hogy ezután a megbeszélés legyen a legjobb része a munkanapnak.